Recent news
מי יתחזק את כלי הרכב החשמליים?
דורון כהן ינואר 2013
עד כמה כלי הרכב החשמליים בטוחים מסכנות חשמל וקרינה?
שאלות אלו ונוספות מעסיקות אותנו מעצם היות הרכב החשמלי ניזון מאנרגיה חשמלית בלתי נראית, כאשר צינור דלק נסדק אנו רואים את נזילת הדלק לפני שפורצת שריפה אבל כיצד נתמודד עם "נזילת חשמל"? עד כמה החשמל הזה באמת מסוכן?
ובכן, החשמל מסוכן! לחשמלאי הרכב "הרגיל" שלנו מותר על פי החוק לטפל במערכות "מתח נמוך מאוד" עד לרמה של 49.9 וולט בלבד! מדוע קבע "חוק החשמל" רמת מתח זו כ"חשמל בטוח"? ראשית אין דבר כזה "חשמל בטוח"! לא המתח זה שיגרום למוות אלא הזרם החשמלי שעובר בגוף המחושמל. אבל לכל חומר בטבע יש את ההתנגדות הטבעית שלו למעבר זרם חשמלי וכאשר התנגדות זו גבוהה הזרם יהיה חלש ולא ייגרם נזק מעבר לעיקצוץ קל המוכר לנו מהנחת לשון רטובה על מגעי סוללת 9 וולט, אולם כאשר הגוף רטוב (גשם או זיעה) יורדת ההתנגדות החשמלית של הגוף ואז גם מתח חלש יחסית עלול לגרום לזרמי חישמול מסוכנים!
חזון 2020 לתחבורה גלובלית על פי FROST & SULLIVAN
דורון כהן אוקטובר 2012
בכנס שנערך במכון הישראלי לייצוא ולשיתוף פעולה בין לאומי בתל אביב בתאריך 6/5/2010 הרצו שני מרצים מחברת פרוסט & סוליבאן החברה הגדולה בעולם לסקרי שוק ובחינת מגמות ושינויים בתחומים שונים. הראשון בין המרצים היה מר פרנק לבקו סגן נשיא חברת פרוסט סוליבאן, מומחה בתחום הרכב והתחבורה, ואילו המרצה השני היה מר סארוונט סינג, שותף בכיר בחברת פרוסט סוליבאן מומחה בניהול יישומי בתחום הרכב והתחבורה.
בתחילת הכנס נשא דברים מר פרנק לבקו שהבהיר לנוכחים שאנו נמצאים בתקופה של מהפכה תפיסתית משמעותית ביותר של ענף הרכב והתחבורה בעולם ולמעשה שבעוד כ 10 שנים כלי התחבורה, מבני הערים ושינוע סחורות יראה אחרת לגמרי ממה שאנו רגילים לראות כיום, מר פרנק הגדיר את התקופה כ "מעניינת ביותר" מבחינתו והדגיש שהוא צופה שינוי דרסטי גם במבנה החברות יצרניות הרכב וכל מערך יצרני המשנה בתחום הרכב. פחות חברות גדולות ויותר חברות קטנות יפתחו מוצרי תחבורה חשמליים קטנים וזולים יותר שיחליפו את כלי הרכב הבוכנתיים שאנו מכירים כיום, גם תפיסת הקהילה בנוגע לתחבורה אישית personal mobilety עוברת שינו דרסטי על ידי שיתוף כלי רכב ותיאום אמצעי תחבורה על ידי מערכות טלמטיקה (קשר בין מערכות הבקרה של כלי התחבורה השונים ובין הסביבה שבה הם פועלים מה שהוגדר בעבר כ"תחבורה תבונית") שילוב שיאפשר הקטנת נסועה ונפח תנועה מיותר. מר פרנק סיים את הרצאתו בהדגישו שהנעה חשמלית מהווה את עמוד השדרה של התחבורה העתידית באוויר ביבשה ובים: אנו רואים נסיונות לפיתוח הנעה חשמלית המוזנת מתאי דלק מוזנים במימן בתעופה ושילוב כורים גרעיניים בספינות סוחר כמו נושאות מטוסים.
רכב חשמלי. מי בכלל צריך את זה?
דורון כהן אפריל 2012
במסגרת הדיון הלגיטימי על נחיצות הרכב החשמלי אני נתקל לא אחת בטועני טענות בעד ונגד המעבר להנעה חשמלית שקטה, אוי! כל כך התרגלנו לרעש מנועי הבוכנה המגרגרים וכמה שיותר גררררר יותר טוב! יצרנים משקיעים מליונים בהנדסת הגירגור האולטימטיבי שיביא לקוחות... בין יתר הטענות שכנגד ובמיוחד בעקבות פרוייקט בטר פלייס בארץ עולות גם הטענות הבאות: